Estland

För resor till Estland så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Estland är 478 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Estland. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Estland och att platsen i Estland är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Estland beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Estland för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag478 SEK
Halv dag239 SEK (50%)
Efter tre månader334 SEK (70%) per hel dag
Efter två år239 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon239 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Estland under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Estland

Estland, som är ett av länderna i Europa, har landskoden EE. Under ett besök i Estland kan det vara värt att besöka huvudstaden Tallin. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Estland kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.