Danmark

För resor till Danmark så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Danmark är 983 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Danmark. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Danmark och att platsen i Danmark är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Danmark beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Danmark för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag983 SEK
Halv dag491 SEK (50%)
Efter tre månader688 SEK (70%) per hel dag
Efter två år491 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon491 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Danmark under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Danmark

Danmark, som är ett av länderna i Europa, har landskoden DK. Under ett besök i Danmark kan det vara värt att besöka huvudstaden Köpenhamn. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Danmark kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Dansk krona och har valutakoden DKK.