Cypern

För resor till Cypern så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Cypern är 560 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Cypern. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Cypern och att platsen i Cypern är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Cypern beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Cypern för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag560 SEK
Halv dag280 SEK (50%)
Efter tre månader392 SEK (70%) per hel dag
Efter två år280 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon280 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Cypern under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Cypern

Cypern, som är ett av länderna i Europa, har landskoden CY. Under ett besök i Cypern kan det vara värt att besöka huvudstaden Nicosia. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Cypern kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.