Bulgarien

För resor till Bulgarien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Bulgarien är 329 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Bulgarien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bulgarien och att platsen i Bulgarien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bulgarien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bulgarien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag329 SEK
Halv dag164 SEK (50%)
Efter tre månader230 SEK (70%) per hel dag
Efter två år164 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon164 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bulgarien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bulgarien

Bulgarien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden BG. Under ett besök i Bulgarien kan det vara värt att besöka huvudstaden Sofia. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bulgarien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Lev och har valutakoden BGN.