Bulgarien

För resor till Bulgarien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Bulgarien är 431 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Bulgarien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bulgarien och att platsen i Bulgarien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bulgarien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bulgarien för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag431 SEK
Halv dag215 SEK (50%)
Efter tre månader301 SEK (70%) per hel dag
Efter två år215 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon215 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bulgarien under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bulgarien

Bulgarien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden BG. Under ett besök i Bulgarien kan det vara värt att besöka huvudstaden Sofia. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bulgarien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Lev och har valutakoden BGN.