Belgien

För resor till Belgien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Belgien är 894 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Belgien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Belgien och att platsen i Belgien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Belgien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Belgien för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag894 SEK
Halv dag447 SEK (50%)
Efter tre månader625 SEK (70%) per hel dag
Efter två år447 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon447 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Belgien under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Belgien

Belgien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden BE. Under ett besök i Belgien kan det vara värt att besöka huvudstaden Bryssel. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Belgien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Euro och har valutakoden EUR.