Bosnien-Hercegovina

För resor till Bosnien-Hercegovina så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Bosnien-Hercegovina är 345 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Bosnien-Hercegovina. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bosnien-Hercegovina och att platsen i Bosnien-Hercegovina är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bosnien-Hercegovina beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bosnien-Hercegovina för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag345 SEK
Halv dag172 SEK (50%)
Efter tre månader241 SEK (70%) per hel dag
Efter två år172 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon172 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bosnien-Hercegovina under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bosnien-Hercegovina

Bosnien-Hercegovina, som är ett av länderna i Europa, har landskoden BA. Under ett besök i Bosnien-Hercegovina kan det vara värt att besöka huvudstaden Sarajevo. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bosnien-Hercegovina kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Konvertibilna marka och har valutakoden BAM.