Albanien

För resor till Albanien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Albanien är 265 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Albanien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Albanien och att platsen i Albanien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Albanien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Albanien för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag265 SEK
Halv dag132 SEK (50%)
Efter tre månader185 SEK (70%) per hel dag
Efter två år132 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon132 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Albanien under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Albanien

Albanien, som är ett av länderna i Europa, har landskoden AL. Under ett besök i Albanien kan det vara värt att besöka huvudstaden Tirana. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Albanien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Lek och har valutakoden ALL.