Vietnam

För resor till Vietnam så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Vietnam är 326 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Vietnam. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Vietnam och att platsen i Vietnam är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Vietnam beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Vietnam för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag326 SEK
Halv dag163 SEK (50%)
Efter tre månader228 SEK (70%) per hel dag
Efter två år163 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon163 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Vietnam under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Vietnam

Vietnam, som är ett av länderna i Asien, har landskoden VN. Under ett besök i Vietnam kan det vara värt att besöka huvudstaden Hanoi. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Vietnam kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Dong och har valutakoden VND.