Taiwan

För resor till Taiwan så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Taiwan är 548 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Taiwan. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Taiwan och att platsen i Taiwan är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Taiwan beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Taiwan för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag548 SEK
Halv dag274 SEK (50%)
Efter tre månader383 SEK (70%) per hel dag
Efter två år274 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon274 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Taiwan under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Taiwan

Taiwan, som är ett av länderna i Asien, har landskoden TW. Under ett besök i Taiwan kan det vara värt att besöka huvudstaden Taipei. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Taiwan kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Taiwanesisk dollar och har valutakoden TWD.