Turkmenistan

För resor till Turkmenistan så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Turkmenistan är 836 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Turkmenistan. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Turkmenistan och att platsen i Turkmenistan är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Turkmenistan beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Turkmenistan för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag836 SEK
Halv dag418 SEK (50%)
Efter tre månader585 SEK (70%) per hel dag
Efter två år418 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon418 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Turkmenistan under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Turkmenistan

Turkmenistan, som är ett av länderna i Asien, har landskoden TM. Under ett besök i Turkmenistan kan det vara värt att besöka huvudstaden Asjkhabad. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Turkmenistan kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Turkmenistansk manat och har valutakoden TMM.