Thailand

För resor till Thailand så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Thailand är 541 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Thailand. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Thailand och att platsen i Thailand är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Thailand beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Thailand för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag541 SEK
Halv dag270 SEK (50%)
Efter tre månader378 SEK (70%) per hel dag
Efter två år270 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon270 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Thailand under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Thailand

Thailand, som är ett av länderna i Asien, har landskoden TH. Under ett besök i Thailand kan det vara värt att besöka huvudstaden Bangkok. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Thailand kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Baht och har valutakoden THB.