Filippinerna

För resor till Filippinerna så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Filippinerna är 424 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Filippinerna. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Filippinerna och att platsen i Filippinerna är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Filippinerna beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Filippinerna för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag424 SEK
Halv dag212 SEK (50%)
Efter tre månader296 SEK (70%) per hel dag
Efter två år212 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon212 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Filippinerna under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Filippinerna

Filippinerna, som är ett av länderna i Asien, har landskoden PH. Under ett besök i Filippinerna kan det vara värt att besöka huvudstaden Manila. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Filippinerna kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Filippinsk peso och har valutakoden PHP.