Sri Lanka

För resor till Sri Lanka så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Sri Lanka är 246 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Sri Lanka. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Sri Lanka och att platsen i Sri Lanka är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Sri Lanka beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Sri Lanka för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag246 SEK
Halv dag123 SEK (50%)
Efter tre månader172 SEK (70%) per hel dag
Efter två år123 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon123 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Sri Lanka under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Sri Lanka

Sri Lanka, som är ett av länderna i Asien, har landskoden LK. Under ett besök i Sri Lanka kan det vara värt att besöka huvudstaden Colombo. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Sri Lanka kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Lankesisk rupie och har valutakoden LKR.