Sydkorea

För resor till Sydkorea så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Sydkorea är 647 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Sydkorea. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Sydkorea och att platsen i Sydkorea är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Sydkorea beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Sydkorea för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag647 SEK
Halv dag323 SEK (50%)
Efter tre månader452 SEK (70%) per hel dag
Efter två år323 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon323 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Sydkorea under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Sydkorea

Sydkorea, som är ett av länderna i Asien, har landskoden KR. Under ett besök i Sydkorea kan det vara värt att besöka huvudstaden Seoul. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Sydkorea kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Sydkoreansk won och har valutakoden KRW.