Jordanien

För resor till Jordanien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Jordanien är 681 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Jordanien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Jordanien och att platsen i Jordanien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Jordanien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Jordanien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag681 SEK
Halv dag340 SEK (50%)
Efter tre månader476 SEK (70%) per hel dag
Efter två år340 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon340 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Jordanien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Jordanien

Jordanien, som är ett av länderna i Asien, har landskoden JO. Under ett besök i Jordanien kan det vara värt att besöka huvudstaden Amman. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Jordanien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Jordansk dinar och har valutakoden JOD.