Iran

För resor till Iran så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Iran är 779 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Iran. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Iran och att platsen i Iran är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Iran beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Iran för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag779 SEK
Halv dag389 SEK (50%)
Efter tre månader545 SEK (70%) per hel dag
Efter två år389 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon389 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Iran under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Iran

Iran, som är ett av länderna i Asien, har landskoden IR. Under ett besök i Iran kan det vara värt att besöka huvudstaden Teheran. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Iran kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Iransk rial och har valutakoden IRR.