Irak

För resor till Irak så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Irak är 629 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Irak. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Irak och att platsen i Irak är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Irak beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Irak för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag629 SEK
Halv dag314 SEK (50%)
Efter tre månader440 SEK (70%) per hel dag
Efter två år314 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon314 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Irak under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Irak

Irak, som är ett av länderna i Asien, har landskoden IQ. Under ett besök i Irak kan det vara värt att besöka huvudstaden Bagdad. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Irak kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Irakisk dinar och har valutakoden IQD.