Indien

För resor till Indien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Indien är 292 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Indien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Indien och att platsen i Indien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Indien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Indien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag292 SEK
Halv dag146 SEK (50%)
Efter tre månader204 SEK (70%) per hel dag
Efter två år146 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon146 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Indien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Indien

Indien, som är ett av länderna i Asien, har landskoden IN. Under ett besök i Indien kan det vara värt att besöka huvudstaden New Delhi. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Indien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Indisk rupie och har valutakoden INR.