Israel

För resor till Israel så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Israel är 902 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Israel. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Israel och att platsen i Israel är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Israel beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Israel för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag902 SEK
Halv dag451 SEK (50%)
Efter tre månader631 SEK (70%) per hel dag
Efter två år451 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon451 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Israel under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Israel

Israel, som är ett av länderna i Asien, har landskoden IL. Under ett besök i Israel kan det vara värt att besöka huvudstaden Jerusalem. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Israel kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Shekel och har valutakoden ILS.