Indonesien

För resor till Indonesien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Indonesien är 371 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Indonesien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Indonesien och att platsen i Indonesien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Indonesien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Indonesien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag371 SEK
Halv dag185 SEK (50%)
Efter tre månader259 SEK (70%) per hel dag
Efter två år185 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon185 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Indonesien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Indonesien

Indonesien, som är ett av länderna i Asien, har landskoden ID. Under ett besök i Indonesien kan det vara värt att besöka huvudstaden Jakarta. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Indonesien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Rupiah och har valutakoden IDR.