Hong Kong

För resor till Hong Kong så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Hong Kong är 584 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Hong Kong. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Hong Kong och att platsen i Hong Kong är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Hong Kong beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Hong Kong för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag584 SEK
Halv dag292 SEK (50%)
Efter tre månader408 SEK (70%) per hel dag
Efter två år292 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon292 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Hong Kong under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Hong Kong

Hong Kong, som är ett av länderna i Asien, har landskoden HK. Under ett besök i Hong Kong kan det vara värt att besöka huvudstaden Hong Kong. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Hong Kong kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Hongkongdollar och har valutakoden HKD.