Kina

För resor till Kina så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Kina är 572 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Kina. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kina och att platsen i Kina är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kina beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kina för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag572 SEK
Halv dag286 SEK (50%)
Efter tre månader400 SEK (70%) per hel dag
Efter två år286 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon286 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kina under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kina

Kina, som är ett av länderna i Asien, har landskoden CN. Under ett besök i Kina kan det vara värt att besöka huvudstaden Peking. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kina kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Renminbi och har valutakoden CNY.