Brunei

För resor till Brunei så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Brunei är 418 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Brunei. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Brunei och att platsen i Brunei är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Brunei beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Brunei för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag418 SEK
Halv dag209 SEK (50%)
Efter tre månader292 SEK (70%) per hel dag
Efter två år209 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon209 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Brunei under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Brunei

Brunei, som är ett av länderna i Asien, har landskoden BN. Under ett besök i Brunei kan det vara värt att besöka huvudstaden Bandar Seri Begawan. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Brunei kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Bruneisk dollar och har valutakoden BND.