Brunei

För resor till Brunei så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Brunei är 409 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Brunei. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Brunei och att platsen i Brunei är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Brunei beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Brunei för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag409 SEK
Halv dag204 SEK (50%)
Efter tre månader286 SEK (70%) per hel dag
Efter två år204 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon204 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Brunei under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Brunei

Brunei, som är ett av länderna i Asien, har landskoden BN. Under ett besök i Brunei kan det vara värt att besöka huvudstaden Bandar Seri Begawan. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Brunei kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Bruneisk dollar och har valutakoden BND.