Bahrain

För resor till Bahrain så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Bahrain är 603 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Bahrain. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bahrain och att platsen i Bahrain är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bahrain beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bahrain för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag603 SEK
Halv dag301 SEK (50%)
Efter tre månader422 SEK (70%) per hel dag
Efter två år301 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon301 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bahrain under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bahrain

Bahrain, som är ett av länderna i Asien, har landskoden BH. Under ett besök i Bahrain kan det vara värt att besöka huvudstaden Manama. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bahrain kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Bahrainsk dinar och har valutakoden BHD.