Bangladesh

För resor till Bangladesh så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Bangladesh är 432 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Bangladesh. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bangladesh och att platsen i Bangladesh är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bangladesh beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bangladesh för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag432 SEK
Halv dag216 SEK (50%)
Efter tre månader302 SEK (70%) per hel dag
Efter två år216 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon216 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bangladesh under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bangladesh

Bangladesh, som är ett av länderna i Asien, har landskoden BD. Under ett besök i Bangladesh kan det vara värt att besöka huvudstaden Dhaka. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bangladesh kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Taka och har valutakoden BDT.