Bangladesh

För resor till Bangladesh så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Bangladesh är 451 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Bangladesh. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Bangladesh och att platsen i Bangladesh är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Bangladesh beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Bangladesh för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag451 SEK
Halv dag225 SEK (50%)
Efter tre månader315 SEK (70%) per hel dag
Efter två år225 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon225 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Bangladesh under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Bangladesh

Bangladesh, som är ett av länderna i Asien, har landskoden BD. Under ett besök i Bangladesh kan det vara värt att besöka huvudstaden Dhaka. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Bangladesh kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Taka och har valutakoden BDT.