Azerbajdzjan

För resor till Azerbajdzjan så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Azerbajdzjan är 317 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Azerbajdzjan. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Azerbajdzjan och att platsen i Azerbajdzjan är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Azerbajdzjan beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Azerbajdzjan för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag317 SEK
Halv dag158 SEK (50%)
Efter tre månader221 SEK (70%) per hel dag
Efter två år158 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon158 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Azerbajdzjan under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Azerbajdzjan

Azerbajdzjan, som är ett av länderna i Asien, har landskoden AZ. Under ett besök i Azerbajdzjan kan det vara värt att besöka huvudstaden Baku. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Azerbajdzjan kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Azerbajdzjansk manat och har valutakoden AZN.