Armenien

För resor till Armenien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Armenien är 308 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Armenien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Armenien och att platsen i Armenien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Armenien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Armenien för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag308 SEK
Halv dag154 SEK (50%)
Efter tre månader215 SEK (70%) per hel dag
Efter två år154 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon154 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Armenien under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Armenien

Armenien, som är ett av länderna i Asien, har landskoden AM. Under ett besök i Armenien kan det vara värt att besöka huvudstaden Jerevan. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Armenien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Dram och har valutakoden AMD.