Armenien

För resor till Armenien så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Armenien är 311 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Armenien. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Armenien och att platsen i Armenien är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Armenien beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Armenien för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag311 SEK
Halv dag155 SEK (50%)
Efter tre månader217 SEK (70%) per hel dag
Efter två år155 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon155 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Armenien under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Armenien

Armenien, som är ett av länderna i Asien, har landskoden AM. Under ett besök i Armenien kan det vara värt att besöka huvudstaden Jerevan. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Armenien kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Dram och har valutakoden AMD.