Förenade Arabemiraten

För resor till Förenade Arabemiraten så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Förenade Arabemiraten är 761 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Förenade Arabemiraten. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Förenade Arabemiraten och att platsen i Förenade Arabemiraten är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Förenade Arabemiraten beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Förenade Arabemiraten för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag761 SEK
Halv dag380 SEK (50%)
Efter tre månader532 SEK (70%) per hel dag
Efter två år380 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon380 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Förenade Arabemiraten under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Förenade Arabemiraten

Förenade Arabemiraten, som är ett av länderna i Asien, har landskoden AE. Under ett besök i Förenade Arabemiraten kan det vara värt att besöka huvudstaden Abu Dhabi. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Förenade Arabemiraten kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Emiratisk dirham och har valutakoden AED.