Zambia

För resor till Zambia så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Zambia är 240 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Zambia. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Zambia och att platsen i Zambia är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Zambia beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Zambia för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag240 SEK
Halv dag120 SEK (50%)
Efter tre månader168 SEK (70%) per hel dag
Efter två år120 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon120 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Zambia under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Zambia

Zambia, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden ZM. Under ett besök i Zambia kan det vara värt att besöka huvudstaden Lusaka. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Zambia kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Zambisk kwacha och har valutakoden ZMK.