Uganda

För resor till Uganda så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Uganda är 290 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Uganda. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Uganda och att platsen i Uganda är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Uganda beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Uganda för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag290 SEK
Halv dag145 SEK (50%)
Efter tre månader203 SEK (70%) per hel dag
Efter två år145 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon145 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Uganda under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Uganda

Uganda, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden UG. Under ett besök i Uganda kan det vara värt att besöka huvudstaden Kampala. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Uganda kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Ugandisk shilling och har valutakoden UGX.