Tanzania

För resor till Tanzania så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Tanzania är 334 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Tanzania. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Tanzania och att platsen i Tanzania är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Tanzania beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Tanzania för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag334 SEK
Halv dag167 SEK (50%)
Efter tre månader233 SEK (70%) per hel dag
Efter två år167 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon167 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Tanzania under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Tanzania

Tanzania, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden TZ. Under ett besök i Tanzania kan det vara värt att besöka huvudstaden Dar-es-Salaam. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Tanzania kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Tanzanisk shilling och har valutakoden TZS.