Togo

För resor till Togo så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Togo är 456 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Togo. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Togo och att platsen i Togo är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Togo beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Togo för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag456 SEK
Halv dag228 SEK (50%)
Efter tre månader319 SEK (70%) per hel dag
Efter två år228 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon228 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Togo under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Togo

Togo, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden TG. Under ett besök i Togo kan det vara värt att besöka huvudstaden Lomé. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Togo kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BCEAO) och har valutakoden XOF.