Eswatini

För resor till Eswatini så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Eswatini är 290 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Eswatini. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Eswatini och att platsen i Eswatini är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Eswatini beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Eswatini för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag290 SEK
Halv dag145 SEK (50%)
Efter tre månader203 SEK (70%) per hel dag
Efter två år145 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon145 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Eswatini under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Eswatini

Eswatini, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden SZ. Under ett besök i Eswatini kan det vara värt att besöka huvudstaden Mbabane. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Eswatini kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Lilangeni och har valutakoden SZL.