Senegal

För resor till Senegal så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Senegal är 494 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Senegal. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Senegal och att platsen i Senegal är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Senegal beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Senegal för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag494 SEK
Halv dag247 SEK (50%)
Efter tre månader345 SEK (70%) per hel dag
Efter två år247 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon247 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Senegal under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Senegal

Senegal, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden SN. Under ett besök i Senegal kan det vara värt att besöka huvudstaden Dakar. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Senegal kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BCEAO) och har valutakoden XOF.