Sierra Leone

För resor till Sierra Leone så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Sierra Leone är 262 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Sierra Leone. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Sierra Leone och att platsen i Sierra Leone är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Sierra Leone beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Sierra Leone för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag262 SEK
Halv dag131 SEK (50%)
Efter tre månader183 SEK (70%) per hel dag
Efter två år131 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon131 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Sierra Leone under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Sierra Leone

Sierra Leone, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden SL. Under ett besök i Sierra Leone kan det vara värt att besöka huvudstaden Freetown. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Sierra Leone kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Leone och har valutakoden SLL.