Seychellerna

För resor till Seychellerna så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Seychellerna är 664 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Seychellerna. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Seychellerna och att platsen i Seychellerna är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Seychellerna beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Seychellerna för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag664 SEK
Halv dag332 SEK (50%)
Efter tre månader464 SEK (70%) per hel dag
Efter två år332 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon332 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Seychellerna under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Seychellerna

Seychellerna, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden SC. Under ett besök i Seychellerna kan det vara värt att besöka huvudstaden Victoria. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Seychellerna kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Seychellisk rupie och har valutakoden SCR.