Guinea-Bissau

För resor till Guinea-Bissau så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Guinea-Bissau är 493 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Guinea-Bissau. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Guinea-Bissau och att platsen i Guinea-Bissau är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Guinea-Bissau beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Guinea-Bissau för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag493 SEK
Halv dag246 SEK (50%)
Efter tre månader345 SEK (70%) per hel dag
Efter två år246 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon246 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Guinea-Bissau under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Guinea-Bissau

Guinea-Bissau, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden GW. Under ett besök i Guinea-Bissau kan det vara värt att besöka huvudstaden Bissau. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Guinea-Bissau kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BCEAO) och har valutakoden XOF.