Guinea-Bissau

För resor till Guinea-Bissau så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Guinea-Bissau är 373 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Guinea-Bissau. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Guinea-Bissau och att platsen i Guinea-Bissau är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Guinea-Bissau beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Guinea-Bissau för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag373 SEK
Halv dag186 SEK (50%)
Efter tre månader261 SEK (70%) per hel dag
Efter två år186 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon186 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Guinea-Bissau under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Guinea-Bissau

Guinea-Bissau, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden GW. Under ett besök i Guinea-Bissau kan det vara värt att besöka huvudstaden Bissau. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Guinea-Bissau kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BCEAO) och har valutakoden XOF.