Guinea

För resor till Guinea så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Guinea är 431 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Guinea. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Guinea och att platsen i Guinea är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Guinea beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Guinea för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag431 SEK
Halv dag215 SEK (50%)
Efter tre månader301 SEK (70%) per hel dag
Efter två år215 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon215 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Guinea under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Guinea

Guinea, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden GN. Under ett besök i Guinea kan det vara värt att besöka huvudstaden Conakry. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Guinea kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Guinesisk franc och har valutakoden GNF.