Gambia

För resor till Gambia så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Gambia är 241 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Gambia. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Gambia och att platsen i Gambia är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Gambia beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Gambia för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag241 SEK
Halv dag120 SEK (50%)
Efter tre månader168 SEK (70%) per hel dag
Efter två år120 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon120 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Gambia under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Gambia

Gambia, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden GM. Under ett besök i Gambia kan det vara värt att besöka huvudstaden Banjul. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Gambia kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Dalasi och har valutakoden GMD.