Gambia

För resor till Gambia så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Gambia är 247 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Gambia. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Gambia och att platsen i Gambia är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Gambia beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Gambia för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag247 SEK
Halv dag123 SEK (50%)
Efter tre månader172 SEK (70%) per hel dag
Efter två år123 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon123 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Gambia under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Gambia

Gambia, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden GM. Under ett besök i Gambia kan det vara värt att besöka huvudstaden Banjul. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Gambia kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Dalasi och har valutakoden GMD.