Ghana

För resor till Ghana så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Ghana är 321 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Ghana. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Ghana och att platsen i Ghana är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Ghana beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Ghana för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag321 SEK
Halv dag160 SEK (50%)
Efter tre månader224 SEK (70%) per hel dag
Efter två år160 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon160 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Ghana under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Ghana

Ghana, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden GH. Under ett besök i Ghana kan det vara värt att besöka huvudstaden Accra. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Ghana kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Ghana Cedi och har valutakoden GHS.