Gabon

För resor till Gabon så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Gabon är 731 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Gabon. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Gabon och att platsen i Gabon är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Gabon beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Gabon för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag731 SEK
Halv dag365 SEK (50%)
Efter tre månader511 SEK (70%) per hel dag
Efter två år365 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon365 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Gabon under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Gabon

Gabon, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden GA. Under ett besök i Gabon kan det vara värt att besöka huvudstaden Libreville. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Gabon kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BEAC) och har valutakoden XAF.