Eritrea

För resor till Eritrea så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Eritrea är 349 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Eritrea. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Eritrea och att platsen i Eritrea är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Eritrea beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Eritrea för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag349 SEK
Halv dag174 SEK (50%)
Efter tre månader244 SEK (70%) per hel dag
Efter två år174 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon174 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Eritrea under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Eritrea

Eritrea, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden ER. Under ett besök i Eritrea kan det vara värt att besöka huvudstaden Asmara. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Eritrea kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Nakfa och har valutakoden ERN.