Egypten

För resor till Egypten så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Egypten är 290 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Egypten. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Egypten och att platsen i Egypten är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Egypten beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Egypten för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag290 SEK
Halv dag145 SEK (50%)
Efter tre månader203 SEK (70%) per hel dag
Efter två år145 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon145 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Egypten under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Egypten

Egypten, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden EG. Under ett besök i Egypten kan det vara värt att besöka huvudstaden Kairo. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Egypten kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Egyptiskt pund och har valutakoden EGP.