Algeriet

För resor till Algeriet så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Algeriet är 376 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Algeriet. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Algeriet och att platsen i Algeriet är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Algeriet beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Algeriet för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag376 SEK
Halv dag188 SEK (50%)
Efter tre månader263 SEK (70%) per hel dag
Efter två år188 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon188 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Algeriet under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Algeriet

Algeriet, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden DZ. Under ett besök i Algeriet kan det vara värt att besöka huvudstaden Alger. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Algeriet kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Algerisk dinar och har valutakoden DZD.