Algeriet

För resor till Algeriet så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Algeriet är 388 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Algeriet. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Algeriet och att platsen i Algeriet är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Algeriet beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Algeriet för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag388 SEK
Halv dag194 SEK (50%)
Efter tre månader271 SEK (70%) per hel dag
Efter två år194 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon194 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Algeriet under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Algeriet

Algeriet, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden DZ. Under ett besök i Algeriet kan det vara värt att besöka huvudstaden Alger. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Algeriet kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Algerisk dinar och har valutakoden DZD.