Djibouti

För resor till Djibouti så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Djibouti är 677 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Djibouti. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Djibouti och att platsen i Djibouti är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Djibouti beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Djibouti för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag677 SEK
Halv dag338 SEK (50%)
Efter tre månader473 SEK (70%) per hel dag
Efter två år338 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon338 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Djibouti under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Djibouti

Djibouti, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden DJ. Under ett besök i Djibouti kan det vara värt att besöka huvudstaden Djibouti. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Djibouti kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Djiboutisk franc och har valutakoden DJF.