Kamerun

För resor till Kamerun så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2021 avseende tjänsteresor till Kamerun är 489 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2021 för resor i tjänsten till Kamerun. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Kamerun och att platsen i Kamerun är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Kamerun beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Kamerun för beskattningsåret 2021.

Vid tjänsteresa2021
Hel dag489 SEK
Halv dag244 SEK (50%)
Efter tre månader342 SEK (70%) per hel dag
Efter två år244 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon244 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Kamerun under 2021 uppdaterades senast 2021-08-15. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Kamerun

Kamerun, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden CM. Under ett besök i Kamerun kan det vara värt att besöka huvudstaden Yaounde. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Kamerun kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BEAC) och har valutakoden XAF.