Elfenbenskusten

För resor till Elfenbenskusten så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Elfenbenskusten är 574 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Elfenbenskusten. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Elfenbenskusten och att platsen i Elfenbenskusten är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Elfenbenskusten beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Elfenbenskusten för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag574 SEK
Halv dag287 SEK (50%)
Efter tre månader401 SEK (70%) per hel dag
Efter två år287 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon287 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Elfenbenskusten under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Elfenbenskusten

Elfenbenskusten, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden CI. Under ett besök i Elfenbenskusten kan det vara värt att besöka huvudstaden Yamoussoukro. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Elfenbenskusten kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BCEAO) och har valutakoden XOF.