Centralafrikanska Republiken

För resor till Centralafrikanska Republiken så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Centralafrikanska Republiken är 461 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Centralafrikanska Republiken. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Centralafrikanska Republiken och att platsen i Centralafrikanska Republiken är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Centralafrikanska Republiken beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Centralafrikanska Republiken för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag461 SEK
Halv dag230 SEK (50%)
Efter tre månader322 SEK (70%) per hel dag
Efter två år230 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon230 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Centralafrikanska Republiken under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Centralafrikanska Republiken

Centralafrikanska Republiken, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden CF. Under ett besök i Centralafrikanska Republiken kan det vara värt att besöka huvudstaden Bangui. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Centralafrikanska Republiken kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter CFA-franc (BEAC) och har valutakoden XAF.