Demokratiska republiken Kongo

För resor till Demokratiska republiken Kongo så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2024 avseende tjänsteresor till Demokratiska republiken Kongo är 697 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2024 för resor i tjänsten till Demokratiska republiken Kongo. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Demokratiska republiken Kongo och att platsen i Demokratiska republiken Kongo är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Demokratiska republiken Kongo beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Demokratiska republiken Kongo för beskattningsåret 2024.

Vid tjänsteresa2024
Hel dag697 SEK
Halv dag348 SEK (50%)
Efter tre månader487 SEK (70%) per hel dag
Efter två år348 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon348 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Demokratiska republiken Kongo under 2024 uppdaterades senast 2024-01-02. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Demokratiska republiken Kongo

Demokratiska republiken Kongo, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden CD. Under ett besök i Demokratiska republiken Kongo kan det vara värt att besöka huvudstaden Kinshasa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Demokratiska republiken Kongo kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kongolesisk franc och har valutakoden CDF.