Demokratiska republiken Kongo

För resor till Demokratiska republiken Kongo så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2023 avseende tjänsteresor till Demokratiska republiken Kongo är 808 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2023 för resor i tjänsten till Demokratiska republiken Kongo. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Demokratiska republiken Kongo och att platsen i Demokratiska republiken Kongo är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Demokratiska republiken Kongo beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Demokratiska republiken Kongo för beskattningsåret 2023.

Vid tjänsteresa2023
Hel dag808 SEK
Halv dag404 SEK (50%)
Efter tre månader565 SEK (70%) per hel dag
Efter två år404 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon404 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Demokratiska republiken Kongo under 2023 uppdaterades senast 2022-12-19. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Demokratiska republiken Kongo

Demokratiska republiken Kongo, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden CD. Under ett besök i Demokratiska republiken Kongo kan det vara värt att besöka huvudstaden Kinshasa. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Demokratiska republiken Kongo kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Kongolesisk franc och har valutakoden CDF.