Botswana

För resor till Botswana så är det möjligt för företag att betala ut traktamente. För varje beskattningsår ger Skatteverket ut allmänna råd om normalbelopp för ökade levnadskostnader vid tjänsteresor. Normalbeloppet för 2022 avseende tjänsteresor till Botswana är 345 SEK. Normalbeloppet avser den summa som en arbetsgivare kan betala ut per dygn skattefritt under 2022 för resor i tjänsten till Botswana. Skatteverket kräver att den anställde övernattar minst en natt i Botswana och att platsen i Botswana är minst 50 kilometer från den vanliga arbetsplatsen och bostaden.

Det exakta beloppet som kan betalas ut skattefritt som traktamente för en dag i Botswana beror på ett antal faktorer som du ser i tabellen nedan. Tabellen visar hur du beräknar traktamente för Botswana för beskattningsåret 2022.

Vid tjänsteresa2022
Hel dag345 SEK
Halv dag172 SEK (50%)
Efter tre månader241 SEK (70%) per hel dag
Efter två år172 SEK (50%) per hel dag
Nattschablon172 SEK (50%)

Uppgifterna avseende traktamente för Botswana under 2022 uppdaterades senast 2021-12-09. För att säkerställa att uppgifterna är korrekta rekommenderas du kontakta Skatteverket.

Fakta om Botswana

Botswana, som är ett av länderna i Afrika, har landskoden BW. Under ett besök i Botswana kan det vara värt att besöka huvudstaden Gaborone. Huvudstäder brukar ofta vara ett uppskattat resmål. Innan din resa till Botswana kan det vara bra att växla till dig den lokala valutan som heter Pula och har valutakoden BWP.